top of page

От кои листи ще влязат партийните лидери в Народното събрание?


С решението си да влезе от Благоевград Мая Манолова остави адвокат Албина Анева вън от Народното събрание, въпреки, че Анева е първенец по преференции не само в областта, но и изобщо в цялата листа на "Изправи се! Мутри вън!" в страната. Решението на Манолова да влезе от Благоевград е за да освободи място на Димитър Делчев, който ще влезе в НС на нейното място от София. Той самият има около 300 преференции. Ето от кои листи ще влязат и останалите партийни лидери.Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов са избрали да бъдат депутати от 25-ти МИР-София; председателят на ДПС Мустафа Карадайъ – от Шумен, а председателят на „Изправи се!Мутри вън“ Мая Манолова – от Благоевград, съобщава БТА.

Това става известно от решение 475-НС на Централната избирателна комисия /ЦИК/.

Двайсет и осемте народни представители, избрани в два района, – сред тях и лидерите на основни политически сили, вече са решили откъде искат да влязат в парламента.

Тошко Йорданов /ИТН/ е избрал да бъде депутат от Пловдив, Ива Митева – от 24-ти МИР-София. Бившият здравен министър Костадин Ангелов /ГЕРБ-СДС/ ще бъде народен представител от Велико Търново. Николай Хаджигенов /ИМВ/ влиза в парламента от 25-ти МИР-София и освобождава мястото в Пловдив. Със същото решение ЦИК обявява за избрани в 46-то Народно събрание още 28 кандидати, които заемат освободените места. Така Манол Пейков става депутат от листата на „Демократична България“ в Пловдив на мястото на Христо Иванов. От 23-ти МИР-София от листата на „Изправи се!Мутри вън!“ влиза Димитър Делчев, вместо Мая Манолова. Мария Капон пък заема освободеното от Николай Хаджигенов място от Пловдив.


Източник:

zashtoto.com


bottom of page