От кого зависи мостът на Покровнишко шосе да бъде отворен?

Дали мостът ще бъде ремонтиран и отворен зависи изцяло от правомощията на областния управител на Благоевград В. Сарандев, АПИ и МРРБ. Очакванията на хората са, че досега Сарандев трябваше да бъде далеч по-активен в действията си спрямо решаването на проблема. Вместо това той изглежда реши да се концентрира как да върне решението на ОБС за майчинска помощ. А мостът, който свързва шест села с Благоевград стои затворен вече шест месеца.


Мостът на Покровнишко шосе, което свързва шест благоевградски села с града е затворен още от месец декември заради придошлите води на река Струма. Той е ключов за жителите на Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Дебочица и Габрово. Заради рухналия мост на хората се налага ползването на обходни маршрути всеки ден.

Дали мостът ще бъде ремонтиран и отворен след като вече шест месеца стои затворен зависи изцяло от правомощията на областния управител на Благоевград В. Сарандев ( БСП), АПИ и МРРБ. Община Благоевград и респективно кметът няма правомощия по отношение на падналия мост. Вместо да се концентрира как да свърши работа и да отвори така важния мост, областният управител В. Сарандев изглежда далеч по-активен в това да се занимава с решенията на Общински съвет в Благоевград. Припомняме, че само преди седмица ни в клин, ни в ръкав Сарандев върна решение за така нужната помощ за новородено, която кметът Стоянов отпусна на родителите след две години чакане.

Какво предстои за моста на Покровнишко шосе? Всъщност вместо В. Сарандев да изпрати писмо с искане за спешен ремонт, го направи кметът Илко Стоянов с писмо до МРРБ след като жители от селата се обърнаха с апел към него, без да знаят, че това зависи от представителят на държавата в Благоевград В. Сарандев.

Топката е в полето на Сарандев, от когото като областен управител очакваме да решава големите проблеми в областта. Още от февруари трябваше да се извърши процедурата инжинеринг на съоръжението, след което трябваше да се извършат спешни ремонтни дейности или да се изгради нов мост. Какво точно се случва в момента, би трябало да знае областният управител на Благоевград.

Темата продължава..


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

Снимка- Дарик