top of page

От кого зависи отварянето на моста на Покровнишко шосе?

Оказва се, че дали мостът най-сетне ще бъде ремонтиран и отворен зависи изцяло и само от правомощията на областния управител на Благоевград Н. Шушков, АПИ и МРРБ. Очакванията на хората са, че досега Шушков трябваше да бъде далеч по-активен в действията си спрямо решаването на проблема. Не помогнаха и депутатите от Благоевград, от които се очакваше да вземат присърце проблемите на региона, при положение, че много от тях участваха активно във властта. А мостът, който свързва шест села с Благоевград стои затворен вече близо година..


Мостът на Покровнишко шосе, което свързва шест благоевградски села с града е затворен още от месец декември заради придошлите води на река Струма. Той е ключов за жителите на Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Дебочица и Габрово. Заради рухналия мост на хората се налага ползването на обходни маршрути всеки ден.

Дали мостът ще бъде ремонтиран и отворен след като вече близо година стои затворен зависи изцяло от правомощията на областния управител на Благоевград Н.Шушков, АПИ и МРРБ. Община Благоевград и респективно кметът нямат правомощия по отношение на падналия мост.

Какво предстои за моста на Покровнишко шосе? Всъщност вместо областният управител да изпрати писмо с искане за спешен ремонт, го направи кметът Илко Стоянов с писмо до МРРБ след като жители от селата се обърнаха с апел към него, без да знаят, че това зависи от представителят на държавата в Благоевград, а именно областна управа.

Топката е в полето на Шушков, от когото като областен управител очакваме да решава големите проблеми в областта. Още от февруари трябваше да се извърши процедурата инжинеринг на съоръжението, след което трябваше да се извършат спешни ремонтни дейности или да се изгради нов мост. Какво точно се случва в момента, би трябало да знае областният управител на Благоевград.

Темата продължава..


Югозапад Днес


bottom of page