top of page

Отиваме ли на нови избори?Добрият тон между Демократична България и Има Такъв Народ май ще остане в историята. От двете партии си отправиха взаимни нападки, а заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов заяви, че от ДБ са нарушили джентълменското си споразумение.
„За нас това не е затворена врата. Ние просто казваме фактите такива, каквито са. Не сме казали на ДБ, че не се надяваме на тяхната подкрепа при представяне на кабинет. Просто се надявам това да бъде приятелски знак към тях, да се върнат на нормалните позиции, които заявиха първоначално, че нямат желание за постове и че не е необходимо да предлагат хора в един бъдещ кабинет, особено хора, които са осъдени за кражба на интелектуална собственост. Този въпрос трябва да го зададете към тях, тъй като вчера се започна с политически декларации от тяхна посока. Ние просто водихме разговори и най-забавното е, че на тези разговори, нямаше никакъв въпрос от тяхна страна какъв ще е съставът на кабинета. Единственият въпрос, който беше, е дали ще има някой, който е бил служител на ДС в миналото. Истината е, че нашите експерти с техните експерти не просто сме всички заедно за дълбока съдебна реформа, а самите стъпки, през които трябва да се мине, са синхронизирани“, заяви още депутатът.

Йорданов добави, че се е случило нещо в ДБ в последните два дни, но лично той не знае какво. „Не е нужно да подписваме споразумение, защото всичко е заявено вече публично пред медиите“, допълни той.


Брифингът на групата дойде минути след като Йорданов скочи на ДБ, Христо Иванов, Мая Манолова и Асен Василев от парламентарната трибуна. Политолози коментират, че ако двете партии не се споразумеят, най-вероятно пак ще ходим на избори наесен.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page