top of page

Остри коментари в социалните мрежи след призива на Кирил Петков да даряваме заплати за оръжие

Призивът на премиера Кирил Петков да даряваме заплата за оръжие предизвика остра полемика в социалните мрежи. По темата се изказваха политици и журналисти. Приятелски огън имаше дори и от симпатизантите на ДБ, които настояват за незабавна смяна на ПР-а на премиера. Родиха се и множество мемета и карикатуриБившият депутат от движението на Мая Манолова – Андрей Вълчев поиска кабинетът да си ходи незабавно.

„След призива на Kiril Petkov Кирил Петков, все още изпълняващ длъжността министър-председател, да се дари от всеки работещ по една заплата за Украйна, ще си позволя да кажа следното:

Със своите действия и позиции правителството и лично Кирил Петков откровено погазват националните интереси на нашата Родина.

Специално за Киро и Асен уточнявам, че Родината ни е Република България, която НЕ ПРОДАВА ИСТОРИЯТА СИ НА Македония!

Толкова ли е трудно да се помисли за младите семейства, за работещите бедни, за смислена социална политика, за възрастните, за насърчаване на икономиката с приоритет семейни и малки фирми, та тръгнахте да оправяте украинските граждани!?“, написа Вълчев.

„Мръсна публична тайна е, че под контрола на българското правителство се изнася в пъти повече оръжие, докато Корнелия Нинова се кълне, че няма да позволи и един патрон да се изнасе за Украйна.

Факт е, заради икономическите интереси на няколко политически брокери се рискуват историческите отношения на България с Руската федерация.

Продължаваме Промяната, няма да позволим да си пишете CV-та с кръв, идете си с МИР!“, пише Вълчев в социалната мрежа.

На новината реагира и Мая Манолова.

„Премиерът Кирил Петков праща 9 снаряда на Украйна! Толкова могат да се купят със заплатата му от малко над 8000 лв., която обяви, че е дарил. Правителствените абсурди вече не са забавни обаче. Да имаш в държавата 82 хил. украински бежанци (жени и деца), 2/3 от които поети от обикновените българи, някак го преглъщаш. Да твърдиш, че българско оръжие и боеприпаси не стигат до Украйна го отдаваш на обичайното малодушие на „големите политически мъже“. Да имаш мнозинство, хазна, правителство, но да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност. Капачки за снаряди ли, г-н премиер?“, пита Манолова.

За незабавна оставка се обяви председателят на партия МИР – Симеон Славчев. Славчев съобщава и мотивите за това:

Незабавна оставка на Кирил Петков поради следните причини: 1. Национално предателство! 2. Застрашаване на националната сигурност на България, здравето и сигурността на българските граждани! 3. Не може български министър-председател да иска най-бедните граждани в ЕС да даряват пари на чуждо правителство! 4. Не е направил нищо за българските деца, майки, хора в неравностойно положение, възрастни хора, а иска те да даряват пари за оръжие в Украйна! 5. Невъзможността да се справи и да реши нито един от реалните/ежедневните проблеми на българските граждани! 6. МИР не се постига чрез доставяне на оръжие, защото няма и не може да има убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново ожесточение! Зам.главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсковмладши пък написа: „Може би след време ще намеря хумора тук. В момента мога да му кажа – махай се от тази държава и никога не се връщай!“

По темата в coциалните мрежи се изказваха и мнозина десни симпатизанти, които призоваха за незабавна смяна на ПР-а на кабинета.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

Източник: zastoto.com

Снимка: Фейсбук

bottom of page