top of page

Окръжен съд ще разглежда мярката задържане под стража на двойния убиец от Благоевград

Днес следобед в Окръжен съд - Благоевград ще се разглежда мярката "задържане под стража" на двойния убиец Илия Априлов, който през нощта на 4-и октомври уби майка си и баща си по особено жесток начин, нанасяйки им множество удари с тесла. Въпросът, който всички си задават е вменяем ли е отцеубиецът от Благоевград?


24-годишният студент в ЮЗУ Илия Априлов е арестуван за убийството на родителите си в Благоевград. Повдигнато му е и обвинение за палеж и за кражба на кола. Априлов е известен в града като запален фитнес маниак. Припомняме, че в нощта на 4-и октомври труповете на родителите му бяха намерени с рани по главите, а семейният апартамент запален. Априлов е откраднал и бус, с който направил катастрофа и така попаднал в ръцете на полицаите. Огнеборците, които гасили пожара първи са намерили труповете на мъжа и жената. Илия бе задържан и в последствие направи пълни самопризнания след брилянтна работа от страна на оперативните работници и разследващите полицаи от 02 районно управление на полицията. Каква ще бъде защитната пледоария на защитничката му адв. Георгиева предстои да разберем. Въпросът, който стои на дневен ред е - вменяем ли е Илия Априлов? Криминалисти твърдят, че е възможно младежът да е бил под влиянието на силни анаболи и наркотици.


Случаят предизвика изключително възмущение и потресе благоевградската общественост. Ако се окаже, че младежът не е бил невменяем, може да получи една от най-тежките присъди за деянието си- доживотен затвор без замяна.Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page