top of page

Общински съветник от Благоевград отказа да почете жертвите от войната в Украйна с минута мълчание

Днес общинарите в Благоевград заседават в извънредна сесия относно даване на съгласие за настаняване на бежанци от войната в Украйна в неизползваните от години социални жилища. Сесията започна с минута мълчание в памет на жертвите от войната, но дори и това предизвика скандали.Със скандал започна сесията на ОБС по отношение на общинските жилища за бежанците. По предложение на общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев в началото на сесията общинските съветници сведоха глава в памет на хилядите жертви във войната в Украйна. Единствен, който отказа да се изправи бе общинският съветник, уличен от КПКОНПИ в конфликт от интереси Владимир Пандев.

Той взе думата и посочи, че тази война се водила отдавна и нямало нужда от подобни прояви в местното ОБС. Това предизвиква вълна от недоволство в залата. Председателят на ОБС Радослав Тасков призова за ред и уточни, че минутата мълчание е в памет на всички жертви от военния конфликт, но това изглежда не успокои Пандев.

Припомняме, че благоевградския общински съветник от БСП д-р Пандев бе уличен в конфликт на интереси от КПКОНПИ и след това загуби делото в Административен съд. Следващата стъпка най-вероятно е да бъде отстранен като общински съветник.

Сесията продължава и в момента.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page