top of page

Общинският куклен театър в Благоевград с безплатен спектакъл за украинските бежанци

Общинският куклен театър изненада най-малките украинските бежанци в Благоевград с безплатен спектакъл! Благородният жест не убягна и на благоевградчани, които коментираха, че институцията винаги е давала пример в културния живот на града


Над 30 украински деца и родителите им днес бяха на безплатен спектакъл в Общински куклен театър в Благоевград. Представлението "За една обикновена шапчица червена“ потопи малки и големи в магичния свят на куклите с необикновен прочит на добре познатата приказна класика „Червената шапчица“.

Актьорите Десислава Чардаклиева и Виктор Кападжиев пренесоха зрителите в неочаквани обрати на това представление. Кукленият спектакъл потопи публиката в магията на театралното куклено изкуство. Превъплъщенията на героите разкриха пред малки и големи вълшебният свят на приказките. Необичайният сюжет на „За една обикновена шапчица червена“ очарова зрителите, които искрено се забавляваха и дори участваха в представлението. Сред публиката имаше и украински деца, организирани от Ирина Клищевска – Директор на Киевския академичен театър „КОЛЕСО“ и благоевградска неправителствена организация, която помага активно на бежанците в града.

Куклените артисти Десислава и Виктор разкриха пред малките зрители и напомниха на големите, че четенето на книги е начин всеки да открие един по-красив свят.

Драматизацията на „За една обикновена шапчица червена“ е на проф. Атанас Илков, преработката и адаптацията са на доц. д-р Константин Каракостов. Постановката е дело на проф. Боньо Лунгов, режисьор е доц. д-р Константин Каракостов. Сценография и кукли - Ханна Шварц и Жени Лачева. Музиката е на Георги Красимиров-Герасим, художник на куклите и декора е Миглена Методиева.

Следващите постановки ще бъдат играни на 16 и 17 април, както следва:

На 16 /събота/ от 11.00 часа ще бъде представен спектакълът „Красавицата и звярът“, на 17 /неделя/, отново от 11.00 часа, номинираната за ИКАР 2022 постановка – „Малката Самовила“.

Можете да направите резервации на телефони:

0878 881 793 и 0877 600 180


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

Снимка: Общински куклен театър, Фейсбук страница


bottom of page