top of page

Община Благоевград с химически тоалетни в парковете в града

Проблемът с липсата на обществени тоалетни в Благоевград започна да се разрешава. От Община Благоевград поставиха химически тоалетни в част от парковете в града, а до два месеца се очаква да бъде завършен и ремонтът на неработещата от години обществената тоалетна в Централната градска градина. В парковете са монтирани и допълнителни кошчета за отпадъци. Вижте още

В три от парковите пространства в Благоевград вече има поставени химически тоалетни. Едно от съоръженията е позиционирано в Централната градска градина, като ще остане на място до завършване на ремонта на обществената тоалетна, който стартира до дни. Останалите две са разположени в парковете под бул. „Джеймс Баучер“ и кв. „Еленово“. Целта е да се осигури удобство на жителите и гостите на града. Химическите кабинки са поместени на локации, на които има изградено видеонаблюдение, с цел предпазване от вандалски прояви. Съоръженията ще бъдат почиствани по график, за да бъде осигурено високо ниво на хигиена. Вратите на кабинките сa с механизми за заключване от ползвателите.

Освен химически тоалетни в парковете, по решение на кмета Илко Стоянов, са монтирани и допълнителни кошчета за отпадъци.

До два месеца се очаква да бъде завършен и ремонтът на неработещата от години обществената тоалетна в Централната градска градина.

Ще бъде извършен цялостен ремонт на фасадата на санитарното помещение. На място ще бъде направена хидроизолация, а старите плочки и сифони ще бъдат заменени с нови. Предстои да бъдат монтирани и моноблокове.

Поетапно ще бъдат позиционирани химически кабинки на още места в града.



Югозапад Днес


bottom of page