top of page

Община Благоевград стартира преброяване на кучета

Справянето с бездомните кучета зависи изцяло от кастрацията, чипирането и регистрацията на всички кучета на територията на Общината. Преброяването на домашните любимци пък е превенция срещу популацията на бездомните кучета. От швейцарската фондация "Ветеринарни лекари в действие" също ще помагат в проблема на Благоевград с бездомните кучета. Вижте повече


Община Благоевград и Съвет за сътрудничество, който е помощен орган към Кмета, стартират кампания за преброяване на домашни и бездомни кучета на територията на областния център и прилежащите малки населени места.

Инициативата е в рамките на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Периодът, в който ще бъде извършено преброяването е от 20 до 30 септември 2021 г. Всеки, който желае да вземе участие в доброволческата кампания, може да заяви на savetdogs@gmail.com, като следва да бъдат изпратени име, презиме, фамилия и телефон за връзка.

Доброволците ще бъдат разделени по райони, като преброяването ще се осъществява по домовете, чрез домоуправителите.

Предвидена е и възможност за включване на доброволци, които не са навършили пълнолетие. За целта има изготвени специални бланки, които следва да бъдат попълнени от родител/настойник.

Пакетът от документи, може да бъде изтеглен от тук: http://www.blgmun.com/calendar312/Prebroyavane_kucheta.html .

Доброволците ще получат подробни инструкции. Предвиден е и Сертификат за доброволческа дейност за всеки участник след приключване на кампанията.

Вече е проведено и обучение на кметовете и кметските наместници в община Благоевград.


С цел овладяване на популацията на безстопанствените кучета, Община Благоевград е отправила покана към ветеринарен лекар от Швейцария, представляващ фондация „Ветеринарни лекари в действие“. Очаква се той да пристигне в Благоевград през втората половина на м. октомври 2021 г., за да извърши безплатна кастрация на бездомни четириноги.

bottom of page