top of page

Община Благоевград ремонтира проблемен участък на входа на града

Община Благоевград ремонтира проблемния участък от улица "Иван Михайлов", намиращ се при входа на града от главен път Е-79. С ремонта бяха отстранени и неравности по шосето, които от години създаваха предпоставки за ПТП. Прави добро впечатление, че от местното ръководство постепенно се опитват да разрешат дългогодишни проблеми в градската среда на Благоевград. Вижте ощеОбщина Благоевград ремонтира участък от ул. „Иван Михайлов“, намиращ се при входа на града от гл. път Е-79. С извършване на дейностите са отстранени неравности по шосето, които до този момент създаваха неудобство за водачите на моторни превозни средства и предпоставки за ПТП.

След фрезоване на съществуващата настилка е положен нов плътен асфалтобетон с дебелина 5 см. Направен е битумен разлив, на място са рекордирани и нивата на уличния отток и на ревизионна шахта. По новоремонтирания участък предстои да бъде положена и надлъжна маркировка за по-голямо удобство на шофьорите.

Извършените СМР са част от Капиталовата програма на Община Благоевград, като в момента от нея се изпълняват множество обекти, намиращи се на територията на града и малките населени места.


Целта на общинското ръководство, в лицето на кмета Илко Стоянов, е да бъдат създадени по-добри условия и по-достъпна градска среда за жителите и гостите на Благоевград.


Югозапад Днес

bottom of page