top of page

Община Благоевград отбелязва Международния ден на младежта

Общината ще отбележи празника на младежите с редица инициативиНа 12 август 2021 г. (четвъртък), от 9:00 ч. до 11:00 ч. Детският парламент – Благоевград, Община Благоевград и Радио Благоевград организират спортна инициатива в парк „Бачиново“ и дискусия под надслов „Спри мобилните, бъди мобилен“.

От 18.30 ч. пред Ларго МОЛ - Благоевград Сдружение "Алтернативи интернешънъл" организира Холи-фестивал. Акцент на фестивала е популяризиране на европейски програми за личностно и професионално развитие на младите хора чрез изкуство. Много изненади и дейности са подготвили "Алтернативи Интернешънъл" заедно с участниците от доброволческия проект ЕКС "Diversity fest". Ще има колело на късмета, музика, танци, маратон на солидарността, а за завършек - фестивал на цветовете, чрез който младите хора искат да покажат, че въпреки различията на всеки един от нас, ние сме едно цяло.


12 август е обявен през 1999 г. от ООН за Международен ден на младежта. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Основна цел е общественият фокус да бъде насочен към на младите хора- да се даде възможност те да покажат постиженията си и богатото разнообразие от умения, интереси и стремежи.
bottom of page