top of page

Община Благоевград отбеляза световния ден за борба с болестта на Алцхаймер

Домът за възрастни хора с деменция в село Падеш отбеляза световния ден за борба с болестта на Алцхаймер. Празникът бе организиран от директора на дирекция "Социална и жилищна политика" към Община Благоевград Емилия-Халилова Цветина. Вижте ощеДомът за възрастни хора с деменция в село Падеш отбеляза световния ден за борба с болестта на Алцхаймер. Този ден се отбелязва от 1994г. по инициатива на Международната организация за борба с болестта на Алцхаймер, която цели да бъдем осведомени за болестта и как да се справяме с предизвикателствата относно стигмата около деменцията. Ранната диагностика може да бъде насърчена чрез по-голяма информираност и разпознаване на симптомите на деменцията.

За възрастните хора в село Падеш денят премина с музика и танци, а организаторите се бяха погрижили да има и почерпка. Някои от възрастните хора пък рецитираха любимите си стихове.

Добро впечатление прави, че от социалната дирекция в Общината са подарили подобен празник на потребителите на дома. Гости на празника бяха директорът на социалната дирекция към Община Благоевград Емилия Халилова, както експерти и др.


Югозапад Днес


bottom of page