top of page

Община Благоевград изгради навес при черквата в село Логодаж

Община Благоевград изгради нов навес при черквата в село Логодаж. Навесът беше крайно нужен на благоевградското село, където традиционно на църковните празници се събират стотици хора. Църквата "Свети Архангел Михаил" е паметник на културата с национално значение и датира още от 1860-а. Вижте ощеС грижа за хората в малките населени места! Община Благоевград изгради нов навес при черквата в с. Логодаж

Община Благоевград изгради нов навес в двора на православния храм „Св. Архангел Михаил“ в село Логодаж. Той ще бъде използван за приготвяне на курбани по време на църковни празници, когато на място традиционно се събират стотици хора от селото и близките населени места.

Сред извършените строително-монтажни работи за изграждането на обекта са направа на изкоп и подравняване на основата, полагане на бетонова настилка, изграждане на стоманобетонови колони, монтаж на дървена конструкция, полагане на покривна хидроизолация, монтаж на улуци и др. Новоизграденият навес е заложен в Капиталовата програма на Община Благоевград за 2022 г. Сред приоритетите в управленската програма на кмета Илко Стоянов е подобряване на средата, както в града, така и в малките населени места. Църква „Свети Архангел Михаил“ е българска възрожденска църква, построена през 1860 година. Тя е обявена е за паметник на културата с национално значение.


Югозапад Днес

bottom of page