top of page

Община Благоевград е помогнала на 21 украински бежанци да намерят нов дом

Координационният център към Община Благоевград е помогнал на 21 украински бежанци да започнат нов живот в Благоевград.


Служители и доброволци към Координационен център при Община Благоевград са съдействали за настаняването на 21 украинци, сред които и деца, в частни жилища и хотели към този момент. Част от тях са приети в апартамент в ж.к. „Запад“, други са настанени безвъзмездно от хотелиери в града.

Община Благоевград оказва непрекъснато съдействие на граждани, напуснали размирна Украйна и потърсили помощ в Координационния пункт.

Предстои да започне настаняване на украинци, придобили статут, в свободни социални жилища в кв. „Освобождение“, след като решението на ОбС влезе в сила.

Координационният център към Община Благоевград вече е с отворени врати и в събота. Работното му в първия ден от уикендите е от 10.00 ч. до 16.00 часа, а в делничните дни то е от 08.30 ч. до 17.30 ч.

В него могат да бъдат предавани нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни материали и др. Приемат се и превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храна и чаши за еднократна употреба.

В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които се приемат с двустранно разписан протокол, същите ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът се осъществява с разходооправдателен документ.

Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел.: 0877 011 425; 0897 015 981.

Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page