top of page

Община Благоевград дари дърва за огрев на близо 60 социално слаби лица

Похвално! Кметът на Благоевград Илко Стоянов реши да дари дървесина за огрев на над 60 социално слаби жители, които не могат да си позволят отопление тази зима. Дървесината е придобита от дейностите по почистването на коритото на река Благоевградска Бистрица, което впрочем не беше чистено в последните десет години. Така от Общината решиха и проблема на социално слаби лица, които не получават помощи за отопление. Вижте ощеНад 60 социално слаби жители, живеещи на територията община Благоевград ще получат дървесина за огрев, придобита при дейностите по почистване на р. Благоевградска Бистрица. Решението е на кмета Илко Стоянов, а целта е хора от уязвими групи да бъдат подпомогнати за предстоящия зимен сезон. Дървесината ще бъде разпределена по 3 куб. м. между лица, които не получават социални помощи за отопление.

По време на първия етап от почистване са изрязани и складирани близо 200 куб.м.

Списъците, по които се отпуска дървесината, са предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“ и Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

В продължение на няколко месеца служители на ОП „Озеленяване“ извършваха дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета, с цел превенция на наводнения при евентуални обилни валежи.

Първият етап от акцията се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк "Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма. През пролетта на 2023 г. ще стартира и вторият етап от почистването, като ще бъде обхванат периметъра от баражите в посока парк "Бачиново“.


Югозапад Днес

bottom of page