top of page

Община Благоевград възстанови мост в село Покровник

Поредната добра новина за живущите в село Покровник! От Община Благоевград възстановиха мост в селото, разрушен от придошлите води на река Четирка преди години.

Пешеходният мост, разрушен от придошлите води на река Четирка в с. Покровник преди години вече е възстановен. Обновеното съоръжение е факт, благодарение на съвместните усилия на Община Благоевград и кмета на малкото населено място Недко Ангелов.

Изградени са нова средна колона, хоризонтална конструкция, поставени са и нови парапети.

Така на практика е решен проблем, който в продължение на години създаваше неудобство за жителите на Покровник, живеещи от двете страни на речното корито, които бяха принудени да изминават по-дълги пешеходни разстояния при придвижване.

Възстановеният мост е с дължина 28 метра.

Това е поредната добра новина за живеещите в с. Покровник.

Само пред два дни, след като беше подписан договор с фирма изпълнител, започнаха подготвителните дейности за изграждането на новия мост на Покровнишко шосе.

Досегашният, който бе компрометиран в средата на м. декември 2021 г., вследствие на повишаване нивото на р. Струма, след интензивни валежи, ще бъде изцяло разрушен.

След завършването на предстоящите СМР дейности значително ще бъде облекчен трафикът от и за селата Покровник, Мощанец, Падеш, Долно и Горно Лешко, Габрово и Дебочица.


Югозапад Днес

bottom of page