top of page

Общината предостави ползването на всички общински терени на American Soccer University

В Благоевград ще тренират над 250 футболисти от цял свят



На работна среща днес вр. и.д. кмет на общината Ясен Попвасилев и президентът и основен спонсор на ФК “Пирин” Пол Белогур с представители на American Soccer University, в лицето на Кийт Коул, отговорник по учебната дейност, и Мат Драйвър, отговорник по футболните въпроси, обсъдиха подробностите по иновативната инициатива на университета на територията на Благоевград да се обучават и тренират футбол над 250 футболисти от цял свят.


Като иновативна и радикална представиха инициативата си представителите на American Soccer University, защото позволява точния баланс между висшето образование и футбола без едното да пречи на другото. Община Благоевград, в лицето на вр. и.д. кмет на общината Ясен Попвасилев приветства инициативата и изрази готовност да осигури безвъзмездно достъп до всички терени собственост на общината.

На срещата присъстваха Любен Милев, заместник-кмет по обществен ред сигурност и спорт, Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград и Георги Иванов, общински съветник и представител на ДЮФК "Хлапетата" Благоевград.

bottom of page