top of page

Общината кани доброволци да броят домашните кучета в Благоевград, но защо?

Решението е на Съвета за сътрудничество, който трябваше да бори бездомните кучета в Благоевград. В последните две години в града по този въпрос не се направи нищо особено.


Едно от най-слабите звена в кабинета Томов беше именно проблемът с бездомните кучета. За две години така и не се намери решение как Благоевград да се отърве от глутниците бездомни кучета, от които града продължава да гъмжи. С просто око се вижда, че и по кварталите, и по центъра на Благоевград е пълно с бездомни кучета, които редовно нападат минувачи. За този проблем пряко отговаря зам. кмета по сигурността Любен Милев, който сега е кандидат за депутат от БСП. Припомняме, че само през миналата седмица глутница кучета беше нападнала деца пред Съдебната палата в града. По-възмутителното беше, че родителите, които се опитаха да сигнализират Общината за инцидента изобщо не можаха да се свържат на дежурните телефони, на които никой не си прави труда да отговаря. Така гражданите на благоевград останаха сами в битката с бездомните кучета.


Последното решение на общината в тази насока е на Съвета за сътрудничество, който взе решение да брои домашните кучета, за да насърчавал отглеждането на домашни любимци. Така и не разбрахме, какво точно ще се прави с бездомните песове, но пък от вчера Общината отправя покана на представители на неправителствени организации и граждани да включат като доброволци в предстоящото преброяване на домашните кучета на територията на Община Благоевград. От общината ще връчват сертификат за доброволческа дейност на всеки участник след приключване на кампанията. Желание за участие може да бъде заявено, чрез електронната поща на Съвета за сътрудничество: savetdogs@gmail.com


И. Атанасов


bottom of page