top of page

ОБС-Благоевград не гласува за нови електробуси по безвъзмездно финансиране

ОБС-Благоевград с лека ръка реши да не допусне важното за Благоевград закупуване на шест електробуса с безвъзмездна финансова помощ от ОПРР, от която Община Благоевград "спаси" 4,2 милиона лева от предишен програмен период. Ако общинските съветници не разгледат важната точка, благоевградчани могат да загубят шанса си да получат безплатно шест нови електробуса и нови линии на градския транспорт. Ощетиха ли благоевградчани с отказа си да допуснат разглеждане на важната точка?


Мнозинството общински съветници в Благоевград, които не допуснаха да започне проекта за аквапарка и „Бачиново“, не позволиха да бъде разгледано и предложение, касаещо закупуване на 6 електробуса с безвъзмездна финансова помощ по ОПРР от предишния програмен период. Средствата, на стойност 4,2 млн. лева, бяха спасени от настоящето ръководство на Общината, след като проектът бе застрашен от прекратяване. Без решение на Общински съвет обаче, те могат да бъдат изгубени.

Със своя вот, част от местните парламентаристи ощетиха жителите на Благоевград и най-вече тези, живеещи в кв. „Грамада“ и района на Плажа, откъдето трябваше да минават автобусните линии, обслужвани от електробусите. Освен това, на практика, с недопускането на предложението съветниците отказаха да подкрепят политиката на кмета Илко Стоянов за по-чиста околна среда.

“Благоевград вече беше свидетел на това, че да се гласува на инат срещу кмета, не води до нищо добро за жителите на общината. За съжаление, сега като че ли отново виждаме същите действия от страна на общински съветници, защото няма никаква логика в това да не допуснеш твоя град да усвои безвъзмездни средства”, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов.Ив. Стоянов,

Югозапад Днес

bottom of page