top of page

Област Благоевград с най-много новозаразени след София. Ще затворят ли училищата?

Рекордно повишаване на новите случаи на ковид в област Благоевград- днес новозаразените в областта са 710 души. Очаква се и да преминем критичния праг на заболеваемост 1000 на 100 000 души за 14 дни. Това според досегашните мерки на Министерството на здравеопазването означава, че най-вероятно ще затворят училищата, коментират експертите. Вижте ощеБлагоевградската област днес регистрира най-много случаи на новозаразени у нас след област София. Според Единен информационнен портал, в област Благоевград днес има 710 новозаразени. През последните почти две години на пандемията, областта рядко е достигала такова повишение в новите случаи на ковид. Общият брой новозаразени за страната също е висок- днешните новорегистрирани са 6761 души.

По информация на МЗ, в област Благоевград няма установен случай на вирусния вариант "Омикрон", но няма и грип, т.е. всички болни са с ковид. Хоспитализираните също растат- ковидното отделение на МБАЛ-Благоевград има 64 души, по информация от болницата.


Очаква се и да преминем критичния праг на заболеваемост 1000 на 100 000 души за 14 дни. Това по закон означава, че най-вероятно ще затворят училищата, макар че това принципно се случва при цифри от 500 заболели на 100 000. Засега от РЗИ-Благоевград нямат официално становище.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page