top of page

Нов дом за 20 благоевградски семейства навръх Голяма Богородица

Навръх Голяма Богородица 20 семейства в Благоевград имат нов дом! Кметът Илко Стоянов им предостави ключове от общински жилища, в които ще бъдат настанени семействата в нужда. „Може да разчитате на подкрепа в мое лице, Община Благоевград прави всичко възможно, за да подпомага хората в нужда", заяви градоначалникът на среща с новонастанените семейства
20 благоевградски семейства имат повод да празнуват днес! Те получиха ключове за общински жилища от кмета на Благоевград Илко Стоянов, който проведе среща с тях. На нея бяха обсъдени основните проблеми, които новонастанените семейства имат в ежедневието си, както и възможности за разрешаването им. Настанените са 50 лица, като сред тях има родители, които отглеждат децата си сами. На срещата присъства и Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“, както и експерти от Общинска администрация.

Предоставените общински жилища са ситуирани на различни места в областния център на Пиринско. „Може да разчитате на подкрепа в мое лице, Община Благоевград прави всичко възможно, за да подпомага хората в нужда. Вярвам, че ще се грижите за жилищата като за свой собствен дом. Неслучайно избрахме датата 15 август, когато почитаме Света Богородица. Тя е пазител на семейството, пожалвам Божията Майка да бди над вас и да ви закриля“, заяви по време на срещата кметът Илко Стоянов. Сред новонастанените има и 22 деца, които ще живеят заедно със своите родители. Кметът на Благоевград Илко Стоянов води последователна социална политика с грижа за най-уязвимите групи в обществото.


Югозапад Днес

bottom of page