top of page

Национален библиотечен семинар се провежда в Благоевград

Благоевград е домакин на национален библиотечен семинар "АБ - днес и утре - дигитализация, АБ - УЕБ". Над 80 ръководители и представители на регионални, университетски, научни и читалищни библиотеки от цялата страна участват в семинара, който бе открит в зала "22 септември".


В рамките на три дни - от 28 до 30 сепетмври библиотекарите ще дебатират по теми, свързани с дигиталните колекции и каталози, автоматизираните хранилища, машините за самообслужване - заемане и връщане на библиотечни документи без участие на библиотекар. За участниците в семинара е подготвена и богата културна програма. Гостите ще се докоснат до магията на Ансамбъл "Пирин", ще разгледат забележителностите на града, ще пътуват и до "Хераклея Синтика" и Мелник.

Основната организация на това домакинство е на Регионалната библиотека "Димитър Талев" - Благоевград с подкрепата на Община Благоевград. Днес, при откриването на форума, всички участници бяха приветствани от Силвия Домозетска - директор "Култура, спорт, туризъм" в Община Благоевград и Дора Ангелова - директор на Регионалната библиотека "Димитър Талев".Югозапад Днес

bottom of page