top of page

Над 100 вишни бяха засадени в Благоевград

Японските вишни, които вече се асоциират с града ще продължат да радват благоевградчани и занапред. Гражданската кауза стана реалност благодарение на сдружение "Кауза Благоевград", АУБ и Община Благоевград, които обединиха усилия и засадиха 100 японски и други вишни


Над 100 новозасадени дървета от днес вече са част от зелената система на Благоевград. Растенията са от вида японски вишни, част от тях са "плачещи", а останалите от типа „канзан“. Дърветата са с височина 1.90 м – 2.30 м и голяма част от тях вече са разцъфнали.

В засаждането се включиха студенти от Американски университет в България, представители на институции, служители на ОП „Озеленяване“, граждани.

Специалисти от Община Благоевград предварително бяха обработили терените за засаждането на вишните и бяха осигурили нужните пособия за работа.

Инициативата е на Сдружение „Кауза Благоевград, с подкрепата на Американски университет в България и Община Благоевград.

Фиданките са закупени със средства, събрани от поредица благотворителни базари, организирани от председателя на Сдружението Виктория Андонова.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page