top of page

Мъртви души,невалидни, фалшиви и непълни подписи за референдума в Благоевград!

Днес стана ясно, че шумно рекламираният референдум на група местни политици няма да се състои поради недостатъчно подписи. След проверка на ГРАО се оказа, че повече от 1/3 от подписите са некоректни- сред тях има невалидни, фалшиви и непълни данни като са използвани дори данни на покойници! "Оказва се, че събирането на подписи от Инициативния комитет е една шарлатания, хората бяха лъгани и се радвам, че фактите излязоха наяве. За пореден път се доказа, че тази групичка не се е отдала на кауза в полза на този град, а напротив – посветила се е на това да пречи на развитието му. Ако същите тези хора не бяха намерили институционалната подкрепа на бившия областен управител и настоящ зам.-министър Николай Шушков, който също спря всички важни стратегически проекти за развитието на община Благоевград, спокойно можеше сега да сме в изпълнение на един стойностен проект, който щеше да завърши в следващия мандат“, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов, който заяви, че ще сезира прокуратурата заради злоупотреба с личните данни на хората. Вижте ощеОколо 1/3 от събраните подписи за произвеждане на референдум с въпроса "Одобрявате ли решението на Общински съвет – Благоевград за поемане на дългосрочен дълг за реализиране на инвестиционно намерение Скапто Терме аквапарк „Бачиново“ са невалидни. Сред подписалите се има лица с непълни лични данни, непълнолетни лица, лица с правни ограничения, хора, които не са български граждани и др. В списъците фигурират включително и покойници, показва проверка на ГРАО.

„Оказва се, че събирането на подписи от Инициативния комитет е една шарлатания, хората бяха лъгани и се радвам, че фактите излязоха наяве. За пореден път се доказа, че тази групичка не се е отдала на кауза в полза на този град, а напротив – посветила се е на това да пречи на развитието му. Ако същите тези хора не бяха намерили институционалната подкрепа на бившия областен управител и настоящ зам.-министър Николай Шушков, който също спря всички важни стратегически проекти за развитието на община Благоевград, спокойно можеше сега да сме в изпълнение на един стойностен проект, който щеше да завърши в следващия мандат“, коментира Стоянов.

Той припомни, че Община Благоевград бе една от първите с осигурено финансиране, но остана сред тези, които не го получиха. Кметът подчерта още, че за сметка на това по-малки общини като Кресна, Петрич и Сандански са получили финансов ресурс от ФУГ и зададе въпроса защо бившият областен управител не е спрял съответните решения.

„Всичко това доказва моята теза от самото начало – има една група хора, посветила се да пречи на Благоевград, с цел домогване до властта и икономически интереси. За съжаление на благоевградчани им се наложи да изтърпят много лъжи, поднесени от т.нар. Инициативен комитет. През цялото време те не спряха да лъжат, че този проект щял да включва застрояване на парка, а всъщност е точно обратното. Този проект ще прекрати всички инструменти за застрояване. Казаха се още един куп неистини. Всъщност голяма част от хората, които се подписаха за референдума, се подписаха в подкрепа на самия проект, макар че бяха лъгани. На мнение съм, че трябва да има допитвания до обществеността, но те трябва да се правят много внимателно, за да не бъдат заблуждавани гражданите и техните данни да не бъдат използвани за други цели“, коментира още кметът Стоянов.

Той заяви, че ще сезира Комисия за защита на личните данни и Прокуратурата, за да бъде установено дали не е злоупотребено с личните данни на хората.


Югозапад Днес

Снимка- Интернет

bottom of page