top of page

Благоевград вече ще има модерен покрит пазар

На пресконференция днес кметът на Благоевград Илко Стоянов обяви, че Благоевград най-сетне ще има модерен покрит пазар. Това бе и част от предизборната програма на градоначалника. Строителните дейности започват до дни. Проектът предвижда изграждането на нова цялостна покривна конструкция, нови маси, нова земна настилка, облагородяване на терена. Ще бъдат поставени пейки, ще бъдат засадени цветни и зелени площи, ще бъде изградена и чешма. Вижте ощеНов модерен покрит пазар ще бъде изграден на мястото на съществуващия открит такъв, намиращ се над моста на р. Благоевградска Бистрица. Строителните дейности стартират до дни, като при подходящи метеорологични условия се очаква ремонтът да бъде завършен до края на м. ноември.

„Имаме отпуснати средства с постановление на Министерски съвет за обновяване на тържището, които обаче са недостатъчни, за да бъде изграден целият обект. Същите биха стигнали само за изравняване на пространството. Именно затова се налага да заложим обекта в предложение за актуализация на бюджета, което предстои да бъде разгледано на сесия на Общински съвет“, поясни по време на пресконференция кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„Целта ни е да направим едно наистина модерно съоръжение, с много повече въздух, така че да бъде атрактивно, както за търговците, така и за клиентите. Обектът ще представлява едно чудесно площадно пространство, покрито с покривна конструкция“, подчерта кметът Стоянов.

До завършване на строително-монтажните дейности търговците от открития пазар в Благоевград ще предлагат домашно произведената си продукция на маси в сградата на закрития пазар. Първият етап от големия ремонт ще бъде почистване и премахване на съществуващи навеси, маси и други.

В непосредствена близост до облагородения закрит пазар ще бъде изграден и църковен храм.

Ремонтът на открития пазар е дългоочакван, както от търговците на плодове и зеленчуци, така и от хората, които посещават пазара редовно.


Югозапад Днес

bottom of page