top of page

Мними глухи, които събират пари по улиците измамиха благоевградчани

Преди дни по центъра на града група младежи, представящи се за глухи събираха пари за помощи. Схемата на мнимите глухи е обхванала цялата страна, а обикновенно таксата "Дарение" е около 20 лв.


Момчета с бели тениски, които размахват химикалки и папка за дарения "гастролириха" в Благоевград преди дни. Измамниците се представят за глухонеми и карат минувачите да им "дарят" по 20 лв. Всеки, излъгал се да им даде сумата се разписваше на лист- измамниците представят подписка без каквато и да е акредитация. Ощипани благоевградчани разказват, че момчетата се мръщели, ако сумата била под 20 лева.


*Снимка: "Дневник" и ФБ групата "Духа на Джумаята"


"Връхлетя ме момче с бяла тениска и с жестове ми показа, че трябва да се разпиша. Буквално ми тикна някаква подписка в ръцете. Когато извадих 5 лева се намръщи и посочи с химикалката, че други преди мен са давали по 20. Не пишеше каква е целта на тази подписка", разказва Мария от Благоевград. За схемата вече са предупреждавали национални медии като "Дневник" и др., но до този момент няма яснота кои са "глухите" измамници. Видно е само, че подписката е фалшива, а правописните и граматичните грешки на английски и български още повече ни карат да се съмняваме, че такава кампания съществува.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес

bottom of page