top of page

Мая Манолова поиска незабавно отстраняване на шефа на болницата в Благоевград

Клати ли се столът на доктор Огнян Митев заради случая с починалата родилка миналата седмица? Запознати твърдят, че младото момиче починало по време на секцио тъй като от Родилното й поставили анестезия още преди да сформират екипа от хирурзи.


Днес председателката на "Мутри вън!" Мая Манолова поиска пълна проверка на МБАЛ Благоевград заради лошото състояние на лечебното заведение в града. Заради случаят с родилката, която почина по време на секцио в благоевградската болница миналата седмица, Мая Манола поиска оставката на Огнян Митев и се закани, че след изборите лично ще се заеме с прекратяване на порочните практики в болницата. На среща с избиратели в Гоце Делчев, Манолова бе категорична, че шефът на МБАЛ Благоевград трябва да подаде незабавно оставката си.

Граждани от години се оплакват от лошото състояние на болницата. Поредният случай на починала родилка в благоевградската болница разбуни духовете в града- според анонимни източници 30-годишната родилка получила анестезия още преди да бъде сформиран хирургичният екип, поради което лекарите не успели да извадят бебето й, а тя починала от алергична реакция след упойката. От ръководството на болницата не казаха нито кой е бил екипът, израждал родилката, нито кой анестезиолог е извършил упойката. Защо не са направени тестове за алергия преди анестезията също е въпрос без отговор.


По случая тече медицинска проверка. В Благоевград хората се възмущаваха, че д-р Митев не излезе с пресконференция по случая и се разписа само с кратко интервю по една от националните телевизии. За разлика от софийските болници, в които при всеки такъв инцидент шефовете свикваха пресконференции и обясняваха на обществеността какво точно се случва, в Благоевград най-редовно залагат на мълчанието.


Дали Митев ще се сбогува с поста си ще стане ясно след парламентарните избори през юли, но заканата на Мая Манолова изглежда доста сериозна.

bottom of page