top of page

Лятно кино под звездите събра хиляди в парк "Македония"

В два поредни дена благоевградчани се насладиха на инициативата на Община Благоевград лятно кино под звездите. В разгара на най-отпускарския месец хиляди благоевградчани се събраха в парк "Македония", за да гледат българско кино на открито, доказвайки, че културният дух на Благоевград е жив. Това беше и едно от най-хубавите летни събития в града, а от Общината обещават да го превърнат в традиция. Вижте още


Парк „Македония“ в Благоевград се превърна в своеобразна арена на киното. В рамките на две поредни вечери хиляди жители и гости на града изпълниха тревните площи в парковото пространство, за да проследят историята от филма „Петя на моята Петя“.

Продукцията, посветена на живота на легендарната поетеса Петя Дубарова, успя да привлече вниманието на зрители от различни поколения.

Филмът разказва как една нова учебна година започва с внезапни промени за група младежи. Нов директор, нови правила и тежък инцидент, който променя ежедневието на един клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да действа и да се бори срещу всичко, което превръща съучениците ѝ „в консервни кутии без етикети“. Защото системата в лицето на директор Крачунов обича послушните и не толерира различните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя открива смисъла в това да живее и обича истински.

Кино под звездите продължи и снощи с хитовия бг филм „В сърцето на машината“. Началото бе в 21.00 часа, а входът бе свободен. Специално за благоевградската публика в парк „Македония“ пристигна и български актьор Александър Сано, който остана изненадан от изключителния зрителски интерес и похвали Благоевград

Действието във филма „В сърцето на машината“ се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.


Лятното кино на открито се организира от Община Благоевград и НЧ „Никола Вапцаров 1866“, откъдето са подготвили изненади и вълнуващи моменти за любителите на седмото изкуство и тази вечер.


Югозапад Днес

bottom of page