top of page

Кристалина Георгиева с "Доктор хонорис кауза" от Американския университет у нас

На тържествена церемония в Благоевград Американският университет в България ще връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. На събитието, което ще се проведе на 8-и септември в кампуса на АУБ в Благоевград, ще присъства и Нейно превъзходителство посланикът на САЩ Херо Мустафа.


Американският университет в България (АУБ) има удоволствието да ви покани на тържествена церемония по повод връчването на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на д-р Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, която ще се проведе на 8-и септември 2021 г. (сряда), от 16 ч., пред Студентски център „Америка за България“ в кампуса на АУБ в Благоевград.


Д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ, ще удостои д-р Кристалина Георгиева с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ за заслугите ѝ в областта на международното сътрудничество и хуманитарната помощ, популяризиране на етичното лидерство, равенството между половете и много други. След официалната церемония студентите от университета ще имат възможност да отправят своите въпроси към д-р Георгиева. На събитието са поканени също кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, областният управител на града Николай Шушков и председателят на Общинския съвет Радослав Тасков. Нейно превъзходителство посланикът на САЩ Херо Мустафа също ще присъства на церемонията.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page