top of page

Край на абсурда! ПУЛС отново отваря врати за пациенти с инсулт

След писмо на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, неврологичното отделение на благоевградската болница ПУЛС отново ще приема болни. С това се слага край на абсурдното решение на областния кризисен щаб да транспортира пациенти с инсулт до Сандански, Петрич и София, което буквално застрашаваше човешки животи! Вижте още


Неврологичното отделение на болница ПУЛС в Благоевград отново отваря врати! Хубавата новина дойде след като вчера кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати искане до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров да преразгледа решението на областния кризисен щаб според което, пациентите с инсулт от Благоевград цяла седмица бяха транспортирани до Сандански, Петрич и от там в София. Кметът се аргументира, че това застрашава живота на хората и е изключително опасно.

Ден по-късно от МЗ явно са обсъдили искането на кмета на Благоевград, защото на кризисен областен щаб днес стана ясно, че Неврологичното отделение към МБАЛ ПУЛС ще отвори врати за пациенти с инсулт и др. заболявания.


"Доволен съм, защото това е победа за болните и за хората, които изтърпяха този тормоз до момента да пътуват. Радвам се, че областният кризисен щаб успя да осигури отделение по неврология в община Благоевград. В тези динамични времена всеки може да допусне грешка, но по-важното, че с институциите реагирахме бързо и адекватно, за да осигурим най-доброто за здравето на хората“, каза пред журналисти кметът Илко Стоянов.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page