top of page

Колко ще струват чадърите по Черноморието тази година?


Южното черноморие с по-ниски цени от Северното, макар че в сравнение с плажовете на Гърция цените на услугите у нас са неразумно високи. Благоевградчани изглежда масово предпочитат южната ни съседка и опашките на границата не ги плашат.
От общо 133 морски плажа по цялото Черноморие безплатните са 13; с цени от 1 до 5 лв. с ДДС са 52; без намаление към настоящия момент са 42, посочиха Министерството на туризма. За всички останали плажове цената на чадър + шезлонг е между 12 до 18 лв.


До 8 лева ще струват чадърите на плажовете по Южното Черноморие това лято, показа проверка на БТА в региона. Ако искаме и шезлонг, цената става двойна. Така за чадър и шезлонг средната цена по плажовете е около 16 лв. Макар в момента, плажуващите да не са толкова много, цените продължават да са високи. Не е ясно защо Министерството на туризма не се опитва да работи в тази насока, но фактът, че през юни по Черноморието продължава да е празно, говори сам по себе си.


На плажа на Несебър-юг цената на чадъра е 8 лв., за шезлонг ще трябва да се плати още 8 лв., видя репортер на БТА на място. На "Северен плаж" в Слънчев бряг цените са 4,50 лв. за чадър и още толкова за шезлонг, докато на централния плаж трябва да се плати по 5 лв. за всеки атрибут.


На централния плаж в Созопол за чадър и шезлонг трябва да се заплати по 7 лв. На плажа в Равда цената е по 8 лв. за чадър и още толкова за шезлонг. В Поморие цените са по 5 лв. на атрибут. На плажа в Крайморие чадърите и шезлонгите това лято ще струват по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

Безплатни плажове, които са възложени на концесия, това лято са: Бургас - север; Бургас - централен, Обзор-мотел, Приморско - централен, къмпинг "Нестинарка". За плажни принадлежности не се плаща и на някои плажове, които са отдадени под наем: Ахелой, Атанасовска коса, Царево - централен, плажът на устието на река Велека.


На 15 морски плажа, от заявилите наематели, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 5 лева с ДДС, съобщиха от Министерството на туризма вчера. На два морски плажа е било установено, че не се предоставят изобщо чадъри и шезлонги и съответно предложението за намаление е неприложимо. На 23 морски плажа се уточняват още споразуменията.bottom of page