top of page

"Колко е важно да бъдеш сериозен" на благоевградския театър с успехи в Хасково и София

От Драматичен театър "Никола Вапцаров" ще изиграят уникалното представление и за публиката на Благоевград утре, 18-и юни от 19ч.Благоевградският театър продължава с успехите си, гастролирайки в София и Хасково, където зрителите ги посрещнаха с пълни салони. На 15-ти юни 2021 г. най-новият спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ се изигра в Хасково като част от програмата на фестивала „Театър, обичам те!“. В селекцията на тазгодишното издание на фестивала са още моноспектаклите на Мариус Куркински „Мариус на 50“, Христо Шопов „Не е за телефон“, Камен Донев „Лекция №3 за силата на словото“ и други.

Преди 2 години благоевградският драматичен театър взе участие във фестивала със спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ от същия автор. През 2019-та година Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград се завърна от участието си в културния форум с една от двете присъдени награди „Голяма награда за поддържаща роля“, която получи актрисата Мариана Бонева за ролята на Сибил Вейн. Организаторите на фестивала съобщиха, че тази година няма да бъдат излъчени отличия.

Преди гостуването си в Хасково, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ посети София, когато на 11 юни спектакълът „Колко е важно да бъдеш сериозен“ се изигра за първи път в столицата на сцената на театър „Азарян“, НДК. Публиката се отблагодари на артистите с бурни аплодисменти, както се вижда на споделено от театъра видео в официалната им фейсбук страница.

Националното турне със спектакълът „Колко е важно да бъдеш сериозен“ продължи и след участието в хасковския фестивал с посещение на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен на 16 юни.

След завръщането си, екипът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ предоставя възможност на благоевградската публика да гледа осъвременения прочит на класическото произведение на Оскар Уайлд- „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Представлението беше заложено в програмата на театъра на 18 юни от 21:00 ч. в летния театър, но с оглед променливите метеорологични условия, мястото и началният час бяха променени.

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ очаква своите зрители на 18 юни от 19:00 часа на сцената на театъра със спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“! Билети могат да бъдат закупени от касата на театъра или онлайн, чрез платформата entase: https://entase.to/z6


bottom of page