top of page

Коледен концерт на Теодосий Спасов и Илиан Илиев в Камерна опера-Благоевград тази вечер

Съвместен коледен концерт под надслов „Отворено настроение“ на Камерна опера - Благоевград, Теодосий Спасов и Илиан Илиев ще зарадва ценителите на музикалното изкуство в Благоевград. Концертът ще се проведе в зала „П.Яворов“ тази вечер от 19.00 часа и е част от коледно-новогодишната програма на Община БлагоевградТази вечер благоевградчани ще могат да се насладят на виртуозите Теодосий Спасов и Илиян Илиев в Камерната опера. Концертът "Отворено настроение" започва в 19 часа, а билети се продават на касата на Камерна опера до обяд на 9 декември, след това билетите ще бъдат достъпни на касата на зала „П.Яворов“.

Лина Ангелова, директор на Камерна опера - Благоевград, подчерта, че вълшебството, което предстои на 9 декември е послание към благоевградската публика. „Благодаря на кмета Илко Стоянов за възможността да осъществим нашата мечта, а именно съвместния концерт със скъпите ни гости!“, допълни още директора на Камерна опера.

Виртуозният артист Теодосий Спасов изрази благодарност за възможността да представи своята музика, която е писал през годините, пред почитателите в Благоевград. „Този проект сме го презентирали девет пъти с Илиан Илиев, но за първи път ще го представим в Благоевград. И този път ще бъде различен, защото благоевградската публика е музикална и разбира от искреното свирене на изпълнителя!“, каза още музикантът Теодосий Спасов.

Българският кларинетист Илиан Илиев, от своя страна, изрази надежда за дългото съществуване на оркестъра на Камерна опера - Благоевград. „Дано има дълъг живот този оркестър, защото благоевградският регион има нужда от това“.

Концертът е част от Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград, която преминава под мотото „Коледата е възможна“. Музикалното събитие ще премине при спазване на всички противоепидемични мерки! За присъствие в залата е необходим зелен сертификат!

bottom of page