top of page

Кой беше Антон Петров-Хамстера?

Антон Петров -Хамстера, сочен за един от участниците в групата за отвличания "Наглите" и обвиняем по делото "Октопод" е загинал след като джипът му се преобърнал в местността Илийна река край Рила тази нощ. Хамстера бе сочен за един от големите босове на криминалния контингент у нас. Вижте тежкото му досиеБогата криминална автобиография- с това можеше да се похвали загиналият тази нощ Антон Петров-Хамстера, един от най-близките хора на печално известния съветник на ДАНС Алексей Петров. Приживе роденият в град Рила мафиот ходеше с охрана от петима бодигардове, въртеше една камара фирми и успя да се изплъзне от няколко присъди. Припомняме, Антон Петров беше задържан при спецоперация, когато беше разбита ръководената от него банда за трафик на хора и склоняване към проституция. През 2012-а пък беше задържан в хода на спецоперация "Наглите" и лично вътрешният министър тогава Цветан Цветанов каза, че Хамстера е един от криминалните босове, въртяли групата за отвличания.

Хамстера се прочу и като част от делото "Октопод", но буквално преди дни беше оправдан. На два пъти блесна и с чутовни сбивания, сред което и кървавото меле пред столичния клуб "Планет" преди няколко години. През 2012-а беше заловен заедно с Митьо Очите, с когото планирали опит за покушение срещу полицай. И по това си обвинение излезе чист, след като прекара няколко месеца в ареста на Националната следствена служба.

Дълго време Хамстера беше и председател на УС на Карате Клуб Левски Спартак в София. През 2011-а купува апетитни имоти за близо 2 милиона лева от Столична Община, както и общински постройки в Горубляне. Фирмата, с която ги купил обаче никога не е регистрирала приходи- този факт така и не бе отчетен от ръководството на НАП тогава.


През 2015-а тв7 тогава разкрива скандално журналистическо разследване, в което лидерът на бандата "Килърите" Вальо Бореца разкри, че лично Хамстера раздавал смъртни присъди.


Нищо не се знае за семейството на Хамстера. Преди време столични медии го замесиха с бизнесдамата Ваня Червенкова- някои издания твърдяха, че Хамстера е баща на дъщеря й, но Червенкова отрече информацията и каза, че никога не се е движила в кръговете на Хамстера.

Запознати коментират, че Хамстера е бил един от големите босове на мафията у нас и се е занимавал с рекет, проституция, трафик на хора и наркотици и др. Как един човек с толкова много присъди е въртял подобна дейност и как винаги досега се е измъквал от всички обвинения срещу него е въпрос с много неизвестни.


Ив. Атанасов,

Югозапад Днес


bottom of page