top of page

Кои ще са депутатите от област Благоевград?

За последният единадесети мандат се води ожесточена битка между "Изправи се! Мутри Вън!" и БСП. Ще изпрати ли Благоевград свой човек в парламента?


От Герб ще изпратят трима депутати от Благоевградско в 46-то НС. Това най-вероятно ще бъдат водачите по преференция- Росен Желязков, Стефан Апостолов от Симитли и Георги Динев от Петрич. Благоевградчани остават без депутат на ГЕРБ, избран от града.


От ИТН също ще са с трима депутати, макар че до последно се очакваха четирима. Към този момент в парламента ще влязат Георги Попов от Благоевград, Христо Гушков от Сандански и Анита Коцелова от Петрич.


ДПС, третата политическа сила на вота в областта ще изпрати двама депутата в парламента- това са Халил Латифов и Йордан Цонев.


Към този момент БСП ще изпрати един депутат- водача на листата си в Благоевградско проф. Георги Михайлов. Любен Милев, макар и понасъбрал над 1000 преференции няма шансове да влезе в парламента след като втори по преференции е Богдан Боцев. Ако партията на Мая Манолова не събере достатъчно за мандат, той ще отиде при БСП, откъдето ще влезе Боцев.


"Изправи се! Мутри вън!" също ще излъчи депутат, то това най-вероятно ще бъде Албина Анева, която е водач по преференции в листата на партията. Ако обаче Мая Манолова, която е водач на листата, реши да влезе от 01 МИР Благоевград, партията няма да има свой депутат от града


С един мандат в парламента ще са и от "Демократична България". Това ще е водачът на листата, Иван Димитров, който събра близо 2000 преференции.bottom of page