top of page

Кого ще подкрепят десните партии в Благоевград на балотажа в неделя?

Мълчанието на някои партии от десницата в Благоевград може да им коства отлив от гласове на парламентарните избори. Липсата на позиция е обида за електората им.Остават няколко дена до балотажа на частичните местни избори в Благоевград, на който Румен Томов, подкрепен от БСП ще се изправи срещу победителя от първия тур Илко Стоянов, кандидат на "Има такъв народ". Прави впечатление обаче, че партии от десния спектър в града упорито мълчат кого ще подкрепят на балотажа в неделия. Някои симпатизанти на партии като ДСБ и Да, България в града категорично отказват да гласуват за подкрепения от БСП Румен Томов, други пък чакат партийното ръководство да излезе с позиция.Явилите се на първия тур на частичните местни избори кандидати за кмет също мълчат засега. Единствен до този момент изрази позицията си независимият Стефан Делиов.


Интересно ще е да видим и позицията на ГЕРБ, които изобщо не са правили анализ на представянето си на кметските избори. Сред техните избиратели също се чака партийна позиция. От СДС и "Мутри вън!" на Мая Манолова вече подкрепиха кандидата на ИТН Илко Стоянов. Да не забравяме, че в Благоевград съществуват и партии като БЗНС, за които също се чудим кого ще подкрепят на изборите.


И накрая: мълчанието обикновено е потвърждаване на статуквото. За някои избиратели липсата на позиция от партията им пък изглежда съмнителна, което неминуемо ще доведе до отлив на гласове в парламентарните избори. Припомняме на всички партии в Благоевград, че изразяването на позиция е отговорност към хората, които са гласували за тях. Липсата на такава е обидна.

bottom of page