top of page

Кога държавата ще си свърши работата с моста на Покровник?

Повече от година след като мостът на село Покрoвник падна, държавата все още не е започнала никакви действия. Днес на спешен брифинг кметът на Благоевград Илко Стоянов обяви, че е обезспокоен защо държавата е изгубила една година в бездействие, при положение, че областен управител тогава беше Н.Шушков, който сега е зам-министър в МРРБ. Градоначалникът обяви, че дори и към този момент не е получил никаква конкретика кога и какво ще се случи с падналия мост, който вече се превръща в национален проблем. Въпреки всички предупреждения и лобирания на кмета Стоянов и жителите на шесте благоевградски села, нито държавата, нито областният управител тогава не предприеха никакви действия. "Какво ще се случи ако мостът падне съвсем? Тогава държавата пак ли ще бездейства? Горчивият вкус остава, защото някой е сбъркал и този някой нито се извинява, нито казва на хората кой е виновен", категоричен бе Стоянов. Градоначалникът коментира, че е направил всичко по силите си и че очаква най-сетне да види конкретни резултати. Вижте и целият брифинг


Какво се случва с падналият мост на село Покривник? Кога и как ще видим конкретни дати за започването на строежа на ключовият мост, който свързва шест села в Благоевградско?

За съжаление, конкретни отговори няма. Днес видимо обезспокоен от случващото се, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде извънреден брифинг по темата. Ето целият брифинг по наболялата тема.

В крайна сметка стана ясно, че макар, че проблемът бе в ръцете на тогавашният областен управител Н. Шушков, който сега е зам-министър в МРРБ, държавата не е предприела каквито и да е действия. Кога ще видим конкретни резултати от страна на държавата все още остава въпрос с много неизвестни.

Югозапад Днес

bottom of page