top of page

Илко Стоянов: Кметът е преди всичко работник

Новият кмет на Благоевград встъпи в длъжност и обеща дългосрочна визия за управлението на града


На тържествена церемония днес Илко Стоянов се закле като кмет на Благоевград. В зала "22-и септември" и в присъствието на общински съветници, официални лица и гости, Стоянов пое ключа за управлението на Благоевград от досегашния временно изпълняващ длъжността кмет на града Ясен Попвасилев. Прави впечатление, че Попвасилев беше единствен от заместник-кметовете на екипа на Румен Томов, който присъстваше на събитието.


При пълна зала на Общинския съвет в Благоевград, Илко Стоянов обеща да работи за Благоевград с енергия и нови сили. "Благоевград може да бъде примера, от който започва всичко. Всичките сме тук, обединени и ние с тази енергия, която в момента е в тази зала, трябва да продължим напред заедно", каза кмета на Благоевград в първата си официална реч.Илко Стоянов ще обяви приоритетите за управлението си на 19-и юли. След като седна на новото си работно място, той заяви, че кметът е работник и работи като всички останали. Първата му работа ще бъде да се запознае с текущото състояние на общината.


Изглежда, че новият кмет на Благоевград ще заложи на дългосрочна визия за управление на Благоевград. "Трябва да работим по проектната готовност на Общината, същевременно с това трябва да се работи по проблемите на гражданите- кметът трябва да намери баланс между всичките тези неща", каза Стоянов пред журналисти.


Югозапад Днес,

Благоевградbottom of page