top of page

Кметът Илко Стоянов уважи патронния празник на Дома за възрастни хора в село Падеш

Кметът Илко Стоянов уважи възрастните хора с деменция в Дома в с. Падеш навръх патронния празник на социалното заведение. На събитието присъства и директорът на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград Емилия Халилова.


Кметът Илко Стоянов уважи възрастните хора с деменция в Дома в с. Падеш навръх патронния празник на социалното заведение

Кметът на Благоевград Илко Стоянов посети Дом за пълнолетни лица с деменция в село Падеш, днес, когато социалното заведение отбелязва своя патронен празник. Той поздрави потребителите и персонала и им пожела спокойни дни. „Важно е, че всички вие сте една сплотена общност. Взаимната помощ е истинското доказателство за това, че едно общество има своите ценности. Искрено благодаря на всички вас, които се грижите за хората в нужда. Често вашата дейност остава невидима за обществото, но вярвам, че изпълнявате своя дълг безкористно и с много любов“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

По повод празника в дом „Св. Мина“ бе подготвена специална музикална програма, в която участие взеха Петя Стойчева, възпитаник на вокално студио „Фа диез“, с ръководител Христина Кацарска, потребители и социални работници в заведението. Беше припомнена и историята на Дома от момента на създаването му. След празничната програма кметът Стоянов разговаря по различни теми с домакините, а те от своят страна му благодариха за грижите, полагани от Общината. На тържеството специален гост бе и директорът на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград Емилия Халилова.


Югозапад Днес

bottom of page