top of page

Кметът Илко Стоянов: Сигурен съм в едно- "Пирин" ще го има!

"Ситуацията не е чак толкова тревожна. ДЮШ на "Пирин", която е безспорно люпилня на таланти е под опеката на Общината още от миналата година, което значи че Общината ще продължи да се грижи за децата, младежкия, ако щете и за женския футбол. Също така базите се поддържат от Общината и са общински. Ако има слухове за смъртта на "Пирин", те са силно преувеличени. "Пирин" е доказал, че може да оцелява през годините. Надявам се с обединени усилия на общината, хората от бизнеса, на цялата общественост да успеем да го вдигнем отново", каза в интервю за Дарик кметът на Община Илко Стоянов. Градоначалникът е оптимист за бъдещето на емблематичния благоевградски отбор. Вижте още


Кметът на Благоевград Илко Стоянов даде дълго интервю пред Дарик и dsport, в което говори за ситуацията в Пирин и плановете за бъдещето, след като собственикът на "орлетата" Пол Белогур се оттегли и остави акциите именно на Общината.

"Ситуацията не е чак толкова тревожна. ДЮШ на Пирин, която е безспорно люпилня, е под опеката на Общината, което е така от миналата година, което значи че Общината ще продължи да се грижи за децата, младежкия футбол и женския. Също така базите се поддържат от Общината и са общински. Ако има слухове за смъртта на Пирин, те са силно преувеличени. Пирин е доказал, че може да оцелява през годините. Надявам се с обединени усилия на общината, хората от бизнеса, на цялата общественост да успеем да го вдигнем отново", започна Стоянов.

"Още не са постъпили формално в Общината акциите. Чакам да бъде предоставено освен писмото и финансовият отчет, който трябва да придружава тези акции. Преди общинският съвет да гласува каквото и да е трябва да бъде запознат детайлно с точното състояние на клуба", каза още кметът на Благоевград.

"Честно казано, не се притеснявам, не вярвам, че ще има огромни задължения, за които не знаем. Не са някакви непосилни от това, което виждам като работни отчети. Ходовете оттук нататък са ясни. Акциите можем да ги приемем, но когато започнем да търсим нов собственик трябва да знаем какво му предлагаме", каза още кметът.

"Да, говорих с Христо Янев два пъти. Реакцията му е такава каквото той оповести публично. Това е нормално. Той защитава своя отбор. Аз не му се сърдя, защото казва истината. Когато казваме истината не бива да се сърдим. Същевременно това, което казах и на него, и на футболистите - че наистина дълго време е продължило това безпаричие, но ние все още не сме встъпили, на нас ни трябва малко време. На кмет, общински съвет и на бизнес - да видим за какво става въпрос в този проект. Сигурен съм, че ще се включи бизнесът и ще помогне на отбора", добави Стоянов.

"Истината е, че ние сме в едни формални процедури и точно това време, за което говоря, може да не ми стигне. Аз искам Христо Янев да остане на поста си, защото виждаме, че е изграден отбор, който прилича на отбор. Негово право е да реши какво точно да направи. Надявам се да получим това време, за да може Общината да погледне какво е положението и да може да привлече съответните рекламодатели, но това не става за ден, два. Има си процеси, които трябва да протекат. Със сигурност мачът с Черно море ще е преди тези процеси", сподели още кметът на Благоевград.

"Има интерес от инвеститори наистина, включително и чуждестранни, но е в много ранна фаза, за да кажем, че има сериозен интерес. Самите инвеститори, които проявяват интерес ще искат да погледнат какво точно даваме. Предполагам, че до една седмица ще имаме яснота около финансовото състояние на клуба и ще го обявим публично. Сигурен съм в едно- Пирин ще го има. Ние продължаваме да имаме една от най-добрите школи. Пирин ще го има и занапред", завърши Стоянов.Югозапад Днес

Източник: Дарик, dsport.bg


bottom of page