top of page

Кметът Илко Стоянов даде нов дом на 15 благоевградски семейства в нужда!

Така се прави! Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде нов дом на 15 благоевградски семейства в нужда. Градоначалникът им предостави ключовете от общински и социални жилища точно в навечерието на Рождество Христово. В голяма част от семействата има и деца, които са нетърпеливи да посрещнат празниците в новия си дом. Добро впечатление прави и фактът, че администрацията на Стоянов подобри значително социалната политика в Благоевград. Вижте още
15 семейства в нужда вече имат своя нов дом. Те получиха ключове за социални и общински жилища от кмета на Благоевград Илко Стоянов, който проведе среща с тях. На нея бяха обсъдени основни проблеми, които новонастанените семейства имат в ежедневието си, както и възможности за разрешаването им.

В голяма част от семействата има и деца.

Предоставените общински жилища са ситуирани на различни места в областния център на Пиринско.

На срещата присъства и Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“, както и експерти от Общинска администрация.

„Вярвам, че ще бъдете добри стопани на новите си домове. Община Благоевград, в мое лице, е насреща да помага на хората в нужда, с всичко което е в правомощията и по силите ни. В навечерието на най-големия християнски празник пожелавам Исус Христос и Божията майка да бдят винаги над вас и да ви закрилят“, каза по време на срещата кметът Илко Стоянов.

Той благодари на Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ и целия екип, направил настаняването възможно преди най-големите християнски празници.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов води последователна и целенасочена социална политика с грижа за най-уязвимите групи в обществото.Югозапад Днес

bottom of page