top of page

Кирил Илиев от ГЕРБ-Благоевград: Градът трябва да запази дясната си ориентация

В пространно интервю за сайта mejdu-redovete.bg председателят на групата на ГЕРБ в ОБС-Благоевград заяви, че "Благоевград трябва да запази дясната си ориентация и да не позволи некадърното управление на Томов да продължи"Днес в интервю пред сайта mejdu-redovete.bg д-р Кирил Илиев заяви, че за съжаление ГЕРБ не е имала истински кандидат в града и с това партията е объркала хората в града. Илиев отчете кандидатура на Андон Тодоров като грешка, което е първото подобно признание от член на ГЕРБ в Благоевград. На въпрос дали ГЕРБ и БСП са сключили сделка за балотажа в неделя, Илиев беше категоричен, че това не е вярно. По думите му, симпатизантите на ГЕРБ трябва да запазят дясната си ориентация за балотажа. Ето и по-любопитната част от интервютоНакрая искам да Ви попитам – вие лично считате ли, че кандидатурата на Илко Стоянов е добра за града ни?
Ще го кажа по друг начин -Благоевград трябва да запази дясната си ориентация и да не позволи некадърното управление на Томов да продължи. Ще се върна на думите си, че за съжаление, ние нямахме наш кандидат, и с това допълнително заплетохме възела и объркахме хората в града. Това беше грешка и то недопустима; сега ние сме лишени от кмет и председател на общински съвет; дано не се повтори случая да нямаме и депутат от Благоевград; а скоро ще бъдем и свидетели на това временните министри, чиято работа не е да провеждат кадрови реформи, а да поддържат работеща администрацията на държавата до изборите, как ще започнат и реваншистка чистка и в областните звена, и много хора професионалисти, които бяха подкрепени от нас за ръководни фактори в държавната администрация ще са подложени на репресии и натиск, и няма кой да ги защити и да се застъпи за тях. Някак си никой не съзнава, че махането им ще предизвика хаос в държавната администрация, какъвто хаос настъпи в общинската, когато Томов стана кмет, и започна реваншистка чистка, от която единственият ефект бе, да се самозакопае и да спре работа, защото един специалист се изгражда с години, и когато някой го замести и обучи, минават отново години, и крайните потърпевши са отново хората. И в БСП няма кой да се поучи от грешките на Томов, няма.

Цялото интервю тук : https://mejdu-redovete.bg/%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1/?fbclid=IwAR0HY-pAxzI7hChwxyBDZ8Yu7yEhMPbwcO5E8KhecheqZw9zm5TFTTeLYJw
bottom of page