top of page

Километрични опашки за подновяване на лични карти в Благоевград!

Благоевградчани чакат с часове на опашка пред Второ РУ-Благоевград на 40-градусови жеги с цел издаване на документи за самоличност. Вече няколко дена на гишетата там е лудница, а наши читатели ни сигнализират, че опашките са направо километрични. Днес отново се очакват опашки, а и горещини: време е новият шеф на ОДМВР-Благоевград Георги Кандев да помисли за отварянето на още гишета, апелират гражданиНаши читатели ни сигнализираха, че в последните няколко дена в Благоевград се извиват километрични опашки за подновяване на лични карти и паспорти. Вчера във Второ РУ-Благоевград стотици благоевградчани са чакали с часове на 40 градусовите жеги! Припомняме, че от МВР-Благоевград уж работят с удължено работно време от 8.00 до 18 часа, но благоевградчани коментираха, че организацията тази година е изключително слаба.


Във Второ РУ-Благоевград работят едва няколко гишета, а в стаята се допускат максимум по двама души заради мерките във връзка с коронавируса. Недоволни граждани коментираха за "Югозапад Днес", че се наложило да чакат 5 часа за документи за самоличност.

Други пък се оплакваха, че не ги пускат да седнат на сянка до оградата на Районното управление, а сред чакащите имаше и бременни жени, и възрастни хора. От МВР-Благоевград не се бяха сетили да предоставят и автомат за вода на чакащите, коментираха недоволни граждани.


Днес отново се очакват опашки, а и горещини- време е новият шеф на ОДМВР-Благоевград Георги Кандев да помисли за отварянето на още гишета, апелират жителите на града.


Е. Георгиева,

Югозапад Днесbottom of page