top of page

Как ще се управлява Община Благоевград?

Без политически назначения и без случайни имена в екипа на новия кмет Илко Стоянов. Съдбата на кметските наместници ще се решава на референдум, а "паразитните постове" ще останат в миналото. Най-интересното: скоро ще видим и всички медийни договори, сключени по времето на Румен Томов.


Днес Илко Стоянов представи част от кабинета си пред благоевградските медии. Какво разбрахме? Кметът изглежда амбициран да прави кардинални промени в закъсалата община. Само пет дни след встъпването си в длъжност, Стоянов заложи на изцяло реформаторски екип - всяко от назначенията му изглежда с достатъчно богата експертиза и най-важното, нито едно назначение не е политическо. Напук на спекулациите през последната седмица, Стоянов прилага структурни промени в Общината. Като начало в екипа ще има само един заместник кмет. Съдбата на кметските наместници ще се решава на референдум. Медийните договори на екипа Томов ще бъдат извадени наяве - всички, дори и индивидуалните, сключени за т. нар. "консултантски услуги".

Скоро ще видим и решение на проблема с уличните кучета, обеща Илко Стоянов.

Структурата, която Стоянов предлага, ще бъде разгледана на следващото заседание на Общински съвет, рамо до рамо ще застанат :


Инж. Христо Дюлгеров – заместник-кмет по строителство, териториално и селищно устройство. Той е завършил висшето си образование във ВИАС – София. Започва трудовия си стаж като организатор „Производство“ и началник на строителен обект в СУ „Хидрострой“ - град Сандански. От 1985 г. до 1990 г. е зам.-директор в СП „В и К“ – Благоевград. От 2002 г. до 2006 г. е управител във „В и К“ ЕООД – Благоевград. Работил е като: проектант на В и К мрежи и съоръжения в Териториална проектантска организация – Благоевград; технически ръководител по строителството в Общинска фирма „Рехома“ -Благоевград; началник „Пречиствателна станция за питейни води“ във „В и К“ - Благоевград; проектант на В и К мрежи и съоръжения; главен специалист „Маркетинг, договаряне и собственост“ в „Агроводинвест“ ЕАД - София; управител и специалист по строителен надзор в „Хидро Хеа“ ООД - Благоевград.


Директори на дирекции:

Борис Механджийски финанси, бюджет и общинска собственост. Завършил образованието си в УНСС София. Работи общо 8 години в държавния сектор МВР. Има 13 години опит в банковата сфера като управител на банков клон на Пощенска банка.


Емилия Халиловасоциална политика. Завършила социална педагогика и социално подпомагане, магистър по логопедия. Била е директор на Дирекция „Социално подпомагане” в продължение на 7 години. 14 години е работила като началник-отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ в Дирекция „Социално подпомагане” – Благоевград. Заема длъжността „Главен инспектор” в Агенция за качество на социалните услуги.


Диана Стефановаекология и чиста среда. В Дирекция „Екология и чиста среда“ влиза и звено „Инспекторат”. Инж. Диана Стефанова е завършила специалност „Инженер химик“ във ВХТИ – София. Има специализация в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград по Управление на Европейски проекти и програми и специализация по Управление на администрацията. От 2003 г. до 2015 г. Диана Стефанова е работила в РИОСВ – Благоевград. От декември 2015 г. до момента е на длъжност „Главен експерт Еколог” в Община Благоевград.


Гергана Муртоваикономическо развитие и инвестиции, Завършила степен “Бакалавър“ от университета Якобс в Бремен, Германия, в сферата на психологията и социологията, както и „Магистър“ по Бизнес администрация за ръководни кадри от Американския университет в България. Работила е като ръководител на екип по фондонабиране за Американския университет в България,


Дамян Качулски образование и иновации. Завършил висшето си образование във Великобритания. От 2015 г. е университетски преподавател и програмен директор на глобална програма за образование в Обединеното кралство. Дамян има почти десетгодишен опит в информационните технологии и дигиталната трансформация на практиките във висшето образование. Бенефициент на най-престижното докторско финансиране във Великобритания и носител на множество академични награди, Дамян е избиран за учител на годината през 2019 и 2020 г., както и е номиниран за най-иновативен преподавател във Великобритания за 2020 на наградите на „Таймс“ за висше образование.


Дейвид Арабаджиевоптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги. Дейвид Арабаджиев е завършил: „Счетоводство и контрол“ в УНСС, София; „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград; „Публична администрация“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Професионалната му кариера включва позициите: Административен директор на „Джи Пи Груп“ АД, София, Търговски директор на „Джи Ви Ай“ ООД, София, Мениджър „Корпоративни продажби“, „Ключови клиенти“ в А1 България, Регионален мениджър „Продажби“ в „Теленор България” ЕАД. Има доказан мениджърски опит в изграждане, преструктуриране и управление на успешни екипи в мултинационални компании. Участвал е активно в разработването и прилагането на различни стратегии за увеличаване на приходите, подобряване на пазарната позиция, намаляване на разходите, подобряване на производителността и увеличаване на ангажираността на служителите.


Силвия Домозетскакултура и връзки с обществеността. Журналист с 30 годишен професионален опит в различни интелектуални и печатни медии, сценарист на редица документални филми за БНТ.


Другата новина: финансистът Шумантов от администрацията на Томов е освободен. В отдел Култура предстоят промени. А екипът на Илко Стоянов ще попълни още експерти в редиците си. Брифингите ще станат ежеседмични.


Очаквайте още информация!

За Югозапад Днес: Ем Ибрахимова


bottom of page