top of page

Как ще влизаме в Северна Македония от днес?

Останаха ли традиционните пазари на благоевградчани в Делчево в историята след като дори македонците започват затягане на мерките?


Всички български граждани, влизащи в Северна Македония от 1 септември трябва да представят на границата сертификат за имунизация срещу COVID-19, документ за преболедуване или отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да го направят в рамките на пет часа, с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната.

През август се въведоха и по-строги вътрешни ограничителни мерки. Посещаването на ресторанти, кафенета, барове, молове, присъствието на концерти и спортни мероприятия се извършва само след представяне на сертификат за извършена ваксинация, най-малко с първа доза, или сертификат за преболедуван COVID-19 през последните 45 дни, считано от деня на оздравяването.


bottom of page