top of page

Какво време ни очаква през юни?

Градушки и температури до 35 градуса ни чакат през юни, казват синоптиците и вещаят неустойчиво време. Вижте още


Какви температури да очакваме през месец юни 2022 година?

Най-ниските температури ще се движат между 9 и 14 градуса, най-високите ще са между 30 и 35 градуса.

Месец юни 2022 година няма да ни изненада с температури, които са различни от средните за периода. Като цяло, те ще се движат между 17 и 22 градуса, по-високи ще бъдат по поречието на Струма. Тези места ще се характеризират с температури около 25 градуса.

Каква ще бъде средната сума на валежите за месец юни 2022 година?

Нашата страна ще отбележи средно количество валежи за месец юни 2022 между 63 и 94 литри на квадратен метър, а планинските райони ще имат средни валежи в порядъка на 95 до 115 литра на квадратен метър. Знаем, че през месец юни има динамични атмосферни процеси. Този факт ще докарва неустойчиво време и ще наблюдаваме периоди от превалявания на дъжд, които ще са придружени с гръмотевици. На много места ще падат градушки.

Какво ще бъде времето през месец юни 2022 година по десетдневки?

През първото десетдневие на юни 2022 година в следобедните часове ще падат проливни дъждове. Валежи няма да наблюдаваме в дните около пети-седми юни. Честите превалявания от дъжд няма да носят ниски температури, напротив - на места ще наблюдаваме температури, които ще достигат до 31 градуса. Очакваме захлаждане в края на първото десетдневие на юни 2022 година.

През второто десетдневие на юни 2022 ще има много силни валежи. Преваляванията ще са около 11-ти 13-ти юни, които ще понижат температурите. През второто десетдневие ще има превалявания в следобедните часове, а температурите ще се задържат в порядъка на 25-26 градуса.


През третото десетдневие на юни 2022 година, времето ще бъде устойчиво няма да има резки промени на температурите, които ще продължат да се покачват. Средните температури за страната очакваме между 28-и 32 градуса в този период.

Времето ще бъде отлично за плаж и излети в планината.


Югозапад Днес

bottom of page