top of page

Какво време ни очаква през март?

Очаква се март да е хладен месец с валежи от дъжд и сняг, прогнозират синоптиците. Температурите ще варират от минус 5 в сутрешните часове до 26 градуса в най-топлите дни от март.

Март ще се характеризира със зимни температури: от минус 5 градуса в сутрешните часове, а дневните температури ще достигат до 21- 24 градуса. Очакваме хладен месец с валежи, прогнозират синоптиците. Началото на месец март тази година ще бъде по-хладно от обичайното. Ще вали дъжд по високите полета на Западна България, който ще преминава в сняг и ще образува снежна покривка, но тя няма да бъде трайна. Ще се наблюдава засилване на вятъра в северозападната част и в Дунавската равнина.

През първата половина на месеца температурите сутрин ще достигат от -2 до -5 градуса, но след 6-и март, температурите ще започнат да се повишават и ще се движат в интервала 2 - 8 градуса.

През втората половина на месеца нощните температури ще останат все още много ниски от - 4 до - 6 градуса, през деня обаче те ще бъдат доста по-високи и около 21-24 март очакваме температурите да се движат в интервала между 20-25 градуса. През нощта зимата ще напомня за себе си, но през деня вече ще усещаме полъха на пролетта. Очакваме да има захлаждане около 24-27 март, но то няма да бъде сериозно и след тези дати температурите ще се повишават.Е. Георгиева,

Югозапад Днес


bottom of page