top of page

"Историческият" ремонт на покрива на Второ Основно в Благоевград най-сетне ще започне

От година и половина насам директорката на Второ Основно училище "Димитър Благоев" Милена Ковачева се опитва да накара Община Благоевград да ремонтира покрива на училището, който течеше в няколко от стаите в училището. През есента на миналата година пък се наложи цяла класна стая да бъде отводнявана. От Обществения съвет на училището пуснаха и отворено писмо до тогавашния кмет Румен Томов, но ремонт така и не бе извършен с дежурния довод, че няма пари.

Администрацията на предишния кмет Румен Томов не искаше и да чуе за ремонт, въпреки че се наложи Общественият съвет на училището да пише отворени писма с молба за поправка на покрива. Още миналата година гневни родители на ученици от училището апелираха, че покривът е опасен, но от Общината така и не направиха нищо, прехвърляйки проблема от един отдел на друг. До инциденти не се стигна като по чудо, а и поради факта, че през дъждовния сезон повечето от учениците минаха на онлайн обучение заради пандемията. От Обществения съвет на Второ още тогава коментираха, че течовете ще затруднят още повече проблемите на училището с липсата на стаи и пространство.


Още преди две седмици от Община Благоевград обещаха, че ще поправят покрива на училището след среща между директорката на Второ Милена Ковачева и кметът на Благоевград Илко Стоянов. Така сагата на училището ще приключи още преди настъпването на учебната година. Директорът на отдел "Образование и иновации" в Община Благоевград Дамян Качулски разпоредил проверка и изпратил фирма, която ще извърши ремонта в най-кратки срокове.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес


bottom of page