top of page

"Историческа среща" на кмета на Благоевград Илко Стоянов с посланика на САЩ Херо Мустафа

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си посланикът на САЩ у нас, Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа. На среща с кмета на Благоевград днес бе и президентът на фондация "Америка за България" г-жа Нанси Шилър. Какво означават тези две важни срещи за Благоевград?


Кметът на Благоевград Илко Стоянов проведе две ключови срещи за Благоевград днес- Стоянов прие в кабинета си посланикът на САЩ Херо Мустафа и президентът на "Америка за България" Нанси Шилър. Двете визити могат да бъдат наречени знакови- през последните години американски посланик не беше стъпвал в Общината в Благоевград.

С президента на "Америка за България" Нанси Шилър пък кметът на Благоевград ще изгради основите на добро бъдещо сътрудничество. Според наши източници, срещите са преминали в изключително добър и приятелски дух. И двете визити отбелязват готовността на новата общинска администрация да работи с ключови американски сътрудници и да привлича все повече надеждни партньори и инвестиции. И на двете срещи присъства и заместник-кметът по европейско развитие, иновации и образование Дамян Качулски.
" Това са исторически срещи, които сами по себе си са показателни", коментираха за Югозапад Днес от Община Благоевград. Минувачите по улиците на града пък също бяха изненадани да видят посланикът на САЩ и кметът на Благоевград на разходка по центъра на Благоевград. Малко по-късно Илко Стоянов и Херо Мустафа заедно посетиха лекцията на шефката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в кампуса на АУБ.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page