top of page

Инфекциозно отделение в Благоевград има спешна нужда от ремонт на покрива

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и управителят на МБАЛ-Благоевград апелират благоевградската общественост да помогне за ремонта на покрива на Инфекциозно отделение. Актуализацията на бюджета, която парламента трябва да направи е изключително важна на прага на епидемията. В момента болницата няма бюджет.


"Предстои създаването на кризисен щаб за коронавируса, но имаме нужда от ремонт на покрива на Инфекциозно отделение", каза Илко Стоянов и се обърна към обществеността към Благоевград да започнем акция по дарение за помощ на болницата в Благоевград. Кметът каза, че ще направи всички постъпки и ще се срещне с министъра на здравеопазването, за да може да се помогне на Инфекциозно отделение. "В момента няма бюджет поради събития в държавата и се опитваме превантивно да вземем мерки в тази насока. Заедно трябва да си подсигурим условията, защото отделението посреща ковид болните в Областта", каза още Илко Стоянов.


"Средствата, които получаваме от касата не са достатъчни за инвестиции. Като се има предвид обстановката покрай корона кризата, ние просто нямаме възможност да ремонтираме покрива. Сумата е около 80 000 лв", каза Огнян Митев, управител на МБАЛ-Благоевград, който апелира за подкрепа, уточнявайки, че Инфекциозно отделение е гръбнакът на болницата и посочи, че това е спешен въпрос на прага на настъпващата коронавирус вълна. Липсата на персонал, големите разходи около коронавируса е изключителен проблем. Митев каза още, че има отделения, които едва се крепят.


В сайта на МБАЛ-Благоевград е открита дарителска сметка.


Е. Георгиева,

Югозапад Днес

bottom of page